I lördags var det dags för ”Color obstacle rush” i Malmö. Efter tre dagar hemma från jobbet så kände jag mig ok, och bestämde mig för att medverka även om jag kanske inte borde ha gjort det. Vi var tre tjejer som sprang tillsammans, fast egentligen så gick vi nog mer än halva banan då två av oss precis varit dåliga. Det var ett jättekul lopp, helt olikt alla andra jag tidigare sprungit, eftersom detta mer var som ett lekland för vuxna, där hindren bestod av olika typer av hoppborgar och där man längsmed banan fick färgpulver kastat över sig. Det var en väldigt rolig upplevelse helt utan krav på prestation och det tror jag nog att man kan behöva ibland.

I måndags så började min semester och då passade jag på att åka till Glimmingehus, Nordens bäst bevarade medeltida borg, med mina barn, föräldrar och två av barnens kusiner. Det är ett väldigt mysigt ställe att besöka. Vi provade bl.a. på att skjuta pilbåge, leka medeltida lekar och barnen fick prova riddarrustningar. Alla var helnöjda när vi åkte därifrån.

Jag kände mig bra hela dagen, men på kvällen kände jag att det började spänna igen under vänster öga som det gjort förra veckan. Det kändes inte så farligt först, men under natten vaknade jag av smärta runt hela ögat och en pulserande känsla bakom ögat. På morgonen ringde jag vårdcentralen, men där tyckte man att jag skulle avvakta en eller två dagar till, så det gjorde jag. Fast i efterhand ångrade jag mig direkt för jag hade riktigt ont under hela dagen och denna natten blev ännu värre. Jag vaknade 04.30 och jag hade så ont att jag började gråta. Det tog nog en timme innan värktabletterna börja verka och jag kunde somna om igen. Så i morse blev det en tur till vårdcentralen där jag fick bekräftat att jag har akut bihåleinflammation och mot det fick jag en kur antibiotika. Det var kanske inte riktigt såhär jag tänkte att det skulle bli på min första semestervecka, men det är bara att gilla läget och ta det lugnt. Detta innebär självklart att jag inte kommer att kunna starta på lördag när det är dags för ”Genarps IF trail – GIFT”. Detta gör mig väldigt ledsen då jag verkligen vill springa detta lopp, men självklart går hälsan först. Jag hoppas däremot att jag kommer att kunna springa Wallanderloppet här i Ystad på tisdag, men det beror helt på hur jag känner mig då. Jag hoppas på det bästa.