Fastän att det återstår några tävlingar i Team Swesports färger så hade jag ändå tänkt att summera mina år i teamet och upprätta ett personligt bokslut. Jag tar med mig många glada och positiva minnen och vill passa på att rikta ett stort tack till Joakim Gustafsson som gjort Team Swesports möjligt. Men vi tar det från början.

Joakim Gustafsson lärde jag känna i en utbrytning under motionsloppet Grebbestad Bike 2014. Vi hamnade tillsammans och bestämde oss för att dela segern. Jag kommer inte ihåg vems idé det var men jag tror båda var sugna på att segra och genom att dela segern så kunde vi båda uppnå vårt mål. Den hösten hade vi en hel del kontakt och under våren 2015 var vi iväg till Gran Canaria på ett spektakulärt träningsläger. Aldrig har nog hyrcyklarna på Gran Canaria utsätts för så hårda prövningar. Någon gång under den tidsperioden föddes tanken på ett team där vi tillsammans skulle dominera motionsloppen.

Första året var det mest landsväg som kördes men redan andra året blev det mer mountainbike för min del. Genom Joakims stöttning har jag nått en hel del fina resultat som medalj i svenska mästerskapen och en totalseger i långloppscupen. Att tävla på MTB var något som inte ens fanns i min föreställningsvärld för fem år sedan.

Jag vill rikta ett stort tack till Joakim för de resurser han har lagt ner på Team Swesports. Joakims idéer om teamet har ibland varit briljanta, storslagna men också galna och tokiga. Jag och Joakim har inte alltid tyckt lika i frågor och tur är väl det för då det tänks lika tänks sällan så mycket. Det finns exempelvis tillfällen då jag ansett att hans taktikupplägg varit galna och hans regelbundna pressmeddelanden innehållit formuleringar som varit tokiga. Men Joakim ska ha ett stort tack för hans storslagna ambitioner och sin starka tro på Team Swesports. Det är väldigt modigt att lägga så mycket tro på att en farbror i min ålder ska kunna cykla fort och vara med och kriga om goda placeringar inom nationell mountainbike-cykling.

Med dessa rader vill jag vidare tacka mina team-kamrater som inspirerat och sporrat, sponsorer och andra följare. Nu hoppas jag kunna avsluta denna säsong och min tid i Team Swesports färger på ett bra sätt.

Tack för allt,
STEFAN HELLMAN